top of page

Vår vision

Välkommen till Jacobsens handbollsakademi, en plattform dedikerad till att främja utvecklingen av handbollsspelare genom att integrera aspekter som handbollsspel, fysisk och skadeförebyggande träning.

 

Med en erfarenhet av 18 år som professionell handbollsspelare har jag samlat på mig värdefulla lärdomar och erfarenheter från min egen resa. Nu är det min passion och uppdrag att dela med mig av dessa insikter för att optimera förutsättningar för nästa generation handbollsentusiaster.

 

Vår vision är att rusta varje spelare med verktyg som kan användas under hela säsongen för en kontinuerlig och hållbar utveckling. Vi strävar efter att erbjuda en plattform där varje individ kan forma sin egen framtid inom handbollen genom medvetna och effektiva träningsmetoder.

 

Välkommen till Akademin, där vi gemensamt bygger en framtid för handbollsspelare, baserad på kunskap, engagemang och passion för spelet.

The team

e530b771-f21f-4514-ba9d-ac3c200cf257_edited.jpg

Sabina Jacobsen

Handbollsspecialist

Jag är Sabina Jacobsen, en erfaren handbollsspelare med över 18 års karriär, som representerat och tävlat på högsta nivå i länder som Sverige, Danmark, Rumänien, Ryssland och Spanien. Som tidigare lagkapten i det svenska landslaget deltog jag i 10 mästerskap, inklusive OS, VM och EM, och erövrade två mästerskapsmedaljer år 2010 och 2014.

Efter att ha avslutat min karriär våren 2023 och återvänt till min moderklubb Lugi, grundade jag en handbollsakademi. Genom akademin vill jag nu dela med mig av min passion, erfarenhet och kärlek till sporten, och strävar efter att skapa en plattform där nästa generation handbollsspelare kan utvecklas och blomstra.

Bli en del av denna resa och utforska handbollens värld med mig!

E3D6C71F-DF71-4B54-A1DF-3929DB595B61_edited_edited.png

Joakim Svensson

Fysisk tränare

Jag är Joakim Svensson, från elitbasketspelare till tränings- och massageexpert. Med erfarenhet från samarbeten med svenska idrottsstjärnor bla med Jonas Jerebko samt insikter från NBA, strävar jag efter att hjälpa idrottare att nå sin fulla potential.

Sedan 2009 har jag fördjupat mig i träning och massage med fokus på skadeförebyggande och effektivitet. Min tredimensionella träningsfilosofi innebär att förstå och hantera idrottares komplexa rörelser på planen.

Jag betonar betydelsen av att behärska fysiska krafter, inklusive kontakt med andra spelare och höftens position. Min övertygelse är att träning bör vara målinriktad och specifik för varje individ. Genom min erfarenhet, samarbete och lärdomar med framstående tränare som Arnie Kander och Andreas Öhgren med flera strävar jag efter att optimera prestation och minimera skaderisken.

bottom of page